FAQ – Autoverzekering: verschillende offertes vergelijken

Autoverzekering: verschillende offertes vergelijken

Autoverzekering : welke factoren beinvloeden de premie van mijn verzekeringscontract ?

Er zijn heel wat factoren die de verzekeraars gebruiken om de tarificatie toe te passen en tot een voorstel te komen voor de klanten die op zoek zijn naar een autoverzekering. Daarenboven kan elke maatschappij het te verzekeren risico op een andere manier evalueren.

Deze verschillen tussen de maatschappijen is precies de reden waarom mefirst.be abestaat ; door de vergelijking van de verschillende voorstellen van de verzekeraars, kan je de oplossing vinden die het best bij je profiel past.

Dat profiel is samengesteld uit elementen die temaken hebben met uzelf (uw leeftijd, uw adres, uw beroep…), informatie over het voertuig en het gebruik ervan, en ook uw rijgedrag van de laatste jaren (aantal ongevallen…).

Autoverzekering : Wat is een vrijstelling ? Hoe wordt ze berekend ?

De vrijstelling is het gedeelte van de te vergoeden schade die niet door de verzekeraar zal worden betaald maar die ten uwen laste blijft. Bijvoorbeeld : een bestuurder heeft een vrijstelling voor de schade aan zijn eigen voertuig van 1000 Euros in zijn autoverzekering. Indien de bestuurder aansprakelijk is voor een ongeval en de schade aan zijn eigen voertuig is 4 500 Euros, ontvangt hij 3 500 Euros. In sommige gevallen is het mogelijk deze vrijstelling te verhalen op andere aansprakelijken.

Nochtans zal de vrijstelling niet altijd van toepassing zijn. Indien u zelf het slachtoffer bent en een derde persoon 100% aansprakelijk, zal de schade u niets kosten. De berekende premie zal uiteraard lager liggen als er een vrijstelling van toepassing is dan wanneer die niet bestaat in uw autoverzekering.

Autoverzekering : moet je een contract nemen met een "bijstandsverzekering" ?

Een bijstandsverzekering is niet verplicht, maar wordt dikwijls samen aangeboden bij een autoverzekering. Een bijstandsverzekering laat toe om in specifieke situaties, naar aanleiding van een ongeval, bijstand te verlenen aan u en de gewonden; repatriering vanuit het buitenland van de wagen en gewonde personen, ter beschikking stellen van treintickets voor de terugkeer, organisatie op zich nemen van een takelwagen, voorschieten van kosten voor medicamenten, opsturen van onderdelen voor reparatie van de wagen….

Elke "bijstandsverzekering" zal op haar eigen manier al deze kosten geheel of gedeeltelijk op zich nemen. Ga dus na wat de juiste dekking is die voorzien is in uw autoverzekering In het algemeen is deze waarborg niet duur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>