FAQ – Autoverzekering: vragen over het dagelijkse leven, zou ik gedekt zijn als…?

Autoverzekering: vragen over het dagelijkse leven, zou ik gedekt zijn als…?

Autoverzekering : is mijn wagen verzekerd als ik hem uitleen aan iemand anders?

Hiervoor is het aangewezen de algemene en bijzondere voorwaarden van de polis van je autoverzekering ba te kijken. Regels kunnen verschillen per maatschappij. In elk geval mag er geen financiële tegenprestatie.

Autoverzekering : ben ik gedekt met een rijbewijs dat geannuleerd is, ingetrokken of opgeschort?

In het algemeen neen. Rijden zonder een geldig rijbewijs kan aanleiding zijn voor de verzekeraar om u uit te sluiten van de waarborgen. Bij een opschorting of intrekking van je rijbewijs, moet je dit melden bij je verzekeraar.

Autoverzekering : ben ik gedekt als ik betrokken ben in een ongeval zonder mijn veiligheidsgordel?

Normaal is dit zo vermits het dragen van de gordel verplicht is. Ga na wat de juiste uitsluitingen zijn in je autoverzekering: hier kunnen immers uitzonderingen worden behandeld in verband met het rijden zonder gordel.

Autoverzekering : ben ik gedekt indien ik betrokken ben met een ongeval terwijl ik mijn gsm gebruik?

In principe wel want de wet autoverzekering verbiedt dit. Wees voorzichtig !!! Statistieken tonen aan dat het risico op een ongeval tot 6 keer groter is gedurende de eerste 5 minuten van het telefoongesprek! Bovendien is er een boete die ergens tussen 20 en 250€ zal liggen.

Autoverzekering : zijn de opties van mijn wagen ook gedekt in mijn verzekering?

Deze zaken ( auto-radio, hands free bellen…) zijn soms in de dekking begrepen van uw autoverzekering. Het is aangewezen om de voorwaarden van je contract na te kijken vermits er veel verschillen tussen maatschappijen bestaan (diefstal van de wagen, poging tot diefstal, diefstal voorwerpen in de wagen…).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>