The Latest

Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt vrij het tarief en de inhoud van haar polissen. De respectieve polissen bevatten echter wel een aantal gemeenschappelijke factoren. Grosso modo kunt u bij elke verzekeraar deze waarborgen afsluiten:

Basismodule = burgerlijke aansprakelijkheid:

De bepalingen van de BA-verzekeringen zijn vastgelegd door de wet van 21 november 1989. Verzekeraars kunnen dus niet naar eigen goeddunken de BA-waarborg gaan wijzigen. De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid vormt in feite de basismodule van de autoverzekering. De BA-waarborg betaalt voor u zowel de lichamelijke, geestelijke als materiële schade die u – als veroorzaker van het ongeval – toebrengt aan derden.
De financiële gevolgen van een verkeersongeval zijn immers niet te onderschatten en de kosten kunnen vaak torenhoog oplopen, denk maar aan herstellingskosten, vergoedingen bij arbeidsongeschiktheid enz.
Goed om weten: ook uw passagiers worden als derden beschouwd.

Bijkomende waarborgen = Omnium:

wordt ook wel ‘cascoverzekering’ genoemd. Daarbij hebt u de keuze tussen een volledige omnium of een gedeeltelijke omnium. Een omniumverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Met name als u in een splinternieuwe wagen rijdt, is het raadzaam een all-riskverzekering af te sluiten. Het houdt namelijk in dat alle schadegevallen zijn verzekerd behalve een beperkt aantal uitsluitingen die in de algemene voorwaarden vermeld zijn. Hebt u echter een al wat oudere wagen, dan hebt u waarschijnlijk voldoende dekking met een gedeeltelijke omnium. Deze beperkte omniumverzekering biedt een ruimere dekking dan de BA-waarborg en vergoedt bijvoorbeeld schade door brand, diefstal, glasbreuk, natuurkrachten, botsing met dieren…. De eigen stoffelijke schade daarentegen wordt niet vergoed; dat is wel het geval als u een volledige omnium neemt.

Uitgebreide waarborgen:

Dit zijn optioneel af te sluiten waarborgen. Voor deze bijkomende verzekeringen betaalt u uiteraard een extra premie. Met deze optionele dekkingen verzekert u uzelf van maximaal comfort mocht er onverhoopt iets fout gaan met of door uw voertuig. Er is een brede waaier aan keuzemogelijkheden en de formules zijn moduleerbaar zodat u ze perfect kunt aanpassen aan uw profiel en ze kunt afstemmen op uw behoeften.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>