The Latest

Globaal gezien kan men stellen dat de autoverzekering een polis is voor iedereen die een gemotoriseerd voertuig op de openbare weg brengt. Voor alle duidelijkheid: een autoverzekering is dus van toepassing ook voor motoren en bromfietsen. De term ‘autoverzekering’ is de algemene verzamelnaam voor een aantal subverzekeringen die ervoor zorgen dat de schade aan uw voertuig en/of die van de tegenpartij en eventueel letselschade worden vergoed.
 
De verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid is wettelijk verplicht voor alle bestuurders. De BA-verzekering vergoedt nooit de schade aan úw voertuig, maar ze vergoedt wel de schade die u aan de wagen van iemand anders hebt berokkend. Om uw eigen schade te verzekeren, bestaat er een specifieke verzekering als aanvulling op de verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid. Met deze verzekering worden de herstellingskosten of het verlies van uw voertuig – binnen de in het contract aangegeven grenzen – vergoed. Ook mocht blijken dat u volledig of gedeeltelijk de fout bent ingegaan. U kunt zelf kiezen of u een beperkte of een  volledige omniumverzekering wenst af te sluiten. Vindt u deze verzekeringen nog niet volstaan? Wilt u te allen tijde met een gerust hart de weg op kunnen? En elke onfortuinlijke situatie uitsluiten? In dat geval kunt u nog allerlei bijkomende dekkingen nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>